liverpool

mjo, okej. jag vet att jag tjatar. men jag är tjatig, och de behövs ibland!

men, fyfan Liverpool. Mitt lag. Det var champions league finalen 2005, den 25 maj. Liverpool - A.C. Milan. Liverpool har otur, och efter första halvlek står det 3-0 till Milan. Ansiktena på Liverpools spelarna ser nerdragna och besvikna ut. Daddy & jag är förtvivlade. Vi som trott att detta skulle bli första gången jag såg mitt lag vinna C.L.

Men, än var det inte över. Domaren blåser för andra halvlek, och man känner det i luften. Bokstavligen talat ALLA Liverpools supportrar sjunger med hela sitt hjärta. Gerrard, den underbara kaptenen, som är född i Liverpool, och nästan uppväxt på Anfield.

8 min efter att andra halvlek har börjat, gör Liverpool en attack. Riise befinner sig, med bollen, vänster om målet och Gerrard mitt framför målboxen. Riise lyfter in bollen och Gerrard nickar in den. Han tittar på alla spelare pressar upp händerna i luften och skriker: "C'mon guys!"  Nu är det på gång.
Bara 2 min senare, byts Vladimir Smecer in på plan. Han plockar direkt upp bollen på halvplan och driver den en bit framför mål, där han placerar den långt till vänster. 3-2, kan de lyckas kvittera?
4 min senare, blir Gerrard fälld i straffområdet. Bollen ges till Alonso. Straffskottet, går rakt på Målvakten, men Alonso tar returen rakt upp i krysset.   3-3.  Hur kan man lyckas? (vid denna tidpunkt befinner jag mig hoppandes, ungefär 20 cm från tv:n) allt inom sex minuter - kan de vinna? det finns hopp.
Det går tillslut över till tilläggstid. Utmattade Liverpool, och chockerade Milan, lyckas inte.

Det blir straffar. Carragher pratar med Dudek, och övertalar honom att psyka straff tagarna.
Han lyckas, två Milanspelare missar. Dudek hoppar omkring, och Milanspelarna kan inte koncentrera sig. sjukt.
Liverpool sätter de flesta, men även de missar. Allt hänger på den sista straffen. Räddar Dudek denna, står det klart, Liverpool är mästare. Milanspelaren sätter ett hårt skott mot mål, men Dudek kastar sig, som ingen annan och räddar.

Liverpool - "Champions League champions"

Det sägs vara den bästa matchen som någonsin spelats, och allt tack vare mitt lag.

och om ni inte är trogna fotbollfans, och orkar läsa hela inlägget, så kolla iaf på ett litet klipp. jag började gråta ..