Manligheten är problemet

Notera nu, alla "rabiata feminist-letare" att manlighet inte är detsamma som man eller männen. Manligheten = ett inlärt beteende, en mall som män förväntas följa, kej?
 
Manligheten överlever som makthavare då kvinnor ses ner av den som bitchiga, tjatiga, "catfightande" idioter som inte har sin plats i maktpositioner. Det pratas om att kvinnor ska vara nöjda: de får vara hemma med barnen och ha kul, prata smink och skvaller medan den stackars mannen måste jobba och vara tuff hela tiden. Där har vi problemet. I den föreställningen. Det är skillnad på kvinnans och mannens "får". 
En man som gärna stannar hemma med sina barn är accepterad av andra kvinnor. Han ses på som en hjälte, en fin kille. Det är hans killkompisar som inte tillåter honom att vara den han då kanske vill vara. Det är de som i så fall ser ner på honom för att han inte är tuff nog eller jobbat tillräckligt hårt. 
Manligheten, denna ständiga press på sig att vara bäst som präglar männen, är den som inte tillåter någon att avvika och vara sig själv, utan påpressande könsnormer. Manligheten är den som inte tillåter män att vara omhändertagande och kvinnor att vara ledare. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0