Varför är det så svårt att säga att en är feminist?

Här har vi argumenten och varför de i min mening är helt ogrundade. 
 
De som säger "Jag vill inte förknippas med det negativa kring feminismen".
Det blir tal om manshatare etc. som gör saker i feminismens namn. 
Jaha, så när valde du att sluta vara antirasist? För visst fan är väl Jimmie Åkesson i självaste rasistpartiet Sverigedemokraterna någon som kallar sig antirasist? 
Sverigedemokraterna påstår sig ju utgå ifrån antirasism i hela deras partiprogram. "Vi vill ju att de som redan är här ska ha det bra.." (så vi säger nej till invandring till Sverige, men ja till vapenhandel till de länder som skjuter på människorna som försöker fly hit). Sverigedemokraterna går till val i antirasismens namn, men du skulle ALDRIG avsvära dig från att vara antirasist för det. Så varför kan inte du välja, utifrån dig själv, varför du är feminist och peka på de som i feminismens namn säger att kvinnor ska ha makten över män eller säger att de hatar män, och säga: 
"Nej, du är faktiskt inte feminist. Du får inte komma och ta den riktiga definitionen av feminist."
 
Orddefinition: 
 
adjective
1. advocating social, political, legal, and economic rights for women equal to those of men.
 
noun
1. an advocate of such rights.
 
De som inte tror att de har rätten att kalla sig det. 
Att partipolitiskt säga att en är feminist men inte göra något åt det, är det som för mig är problematiskt. Som min så smarta pojkvän sa: "Jag vet inte om jag kan kalla mig feminist, för jag tycker inte riktigt att jag förtjänar att ta det ordet i min mun, för att jag gör inte tillräckligt mycket för kvinnors rättvisa". Så skulle väl fler politiker tänka? Men enligt mig är det en stor skillnad på vad någon som privatperson och vad någon som partiledare har för ansvar i det de uttalar sig eller påstår sig vara, i rättvisans namn. Att öppet kalla sig feminist som partiledare är att locka väljare med något som bör betyda att partiet aktivt tänker jobba i feminismens namn, dvs för jämlikhet, eftersom det är det en gör i ett parti - förändrar utifrån sina ståndpunkter. Att vara feminist i sig betyder dock inte att en är aktivist, då alla privatpersoner inte har som jobb (extremt välbetalda jobb) att förändra utifrån sina påstådda/uttalade ståndpunkter. 
Sen att jag kan vara emot att vissa inte gör något åt den rådande könsmaktsordningen i Sverige, har inte att göra med att jag inte tycker att de får kalla sig feminister, det har att göra med att jag ibland tröttnar på att människor inte gör något. 
Att kalla sig feminist som privatperson är att visa sin åsikt, att stå för rättvisa (som ovan visat orddefinition) och kanske då visa det genom att vara emot det motsatta som: sexism, kvinnoförtryck och såklart ojämlikhet. Jag tycker att vi ska börja våga ta ordet, i mun och i tankar, utifrån vad det verkligen betyder och kanske inte fnysa eller rygga till när vi ser en artikel eller ett klipp med ordet "feminist" i sig. 
Alla är välkomna till feminismens mysiga land av jämställdhet, där alla får vara sig själva. Det är i det patriarkala, förtryckande könsmaktssamhället som råder som inte alla är välkomna, där människor tvingas in i fack och påstås vara värda olika, utifrån könsdefinition och bakgrund.
FEMINIST FEMINIST FEMINIST.
 
Att säga att en inte är feminist för att en tycker att det associeras med att kvinnor ska styra världen, inte män.. 
För det första vet vi ju nu att det inte definieras som feminism (se ovan: orddefinition). 
Men å andra sidan, vad gör du då åt den rådande världsordningen där det då är orättvist på andra hållet? För du kan ju inte vara emot att kvinnor ska styra, men inte att män ska styra? För då tror du ju inte på jämlikhet. Vad vill du kalla dig själv när du inte gör något? "Antifeminist", "en vanlig människa"? Jag skulle vilja kalla dig en passiv förtryckare. 
 
"I like people, and I like it when people are treated well. I abhor it when people are treated badly. The root of my caring about this subject isn’t any more sophisticated than that."
- skrivet av John Walker i "Misogyny, sexism and why RPS isn't shutting up". 
(http://www.rockpapershotgun.com/2013/04/06/misogyny-sexism-and-why-rps-isnt-shutting-up/)
 
"Slösa inte ditt liv på detta", "var lycklig istället". Jaha, men hur fan lever jag ett lyckligt liv om jag, på grund av vad jag har mellan benen och under hakan och vad jag definierar mig själv som, jämt blir objektifierad, förminskad och förtryckt? Va? Nu råkar det vara så att jag insåg hur sjukt allt ser ut i strukturen mellan män och kvinnor för ett tag sedan och för att jag ska dö lycklig ska jag göra allt jag kan för att ändra på det, för oavsett om det fullt ut rättas till i min livstid eller inte, så kan jag inte bara stumt se på eller förneka det när jag ser hur mitt -och andra människor som definierar sig som kvinnors - liv ständigt förminskas. Tänk om någon skulle säga likadant när kampen om svarta människors rättigheter fördes världen över. "Slösa inte ditt liv på detta", "var lycklig istället".
Och denna kampen är precis lika viktig, glöm inte det. Det handlar om något nästintill oföränderligt på alla plan idag och som till och med hälften av världens befolkning drabbas av. Skärpning!
 
Måste jag nöja mig? Nej, du måste böja dig!
 
 
VÅGA VARA FEMINIST
 
 
 
 

RSS 2.0