PEPPTISDAG!

Idag är en så jävla bra dag, en positiv dag. Låt oss kalla den pepptisdag!
Sitter på stranden med alla fina pensionärer och bara känner att vi är en enighet. Vi sitter alla och läser, löser korsord, dricker kaffe, fikar och badar i 22- gradigt vatten mellan svettattackerna. I denna eufori av pensionärsliv  tänkte jag tipsa om lite bra och peppiga saker att lyssna och titta på nu när de flesta har sina semesterveckor, inklusive jag och pensionärerna.
 
Har du instagram? 
Gött, då tycker jag att du ska följa mina två favoritkonton:
@kvinnohat
De uppmärksammar nuvarande kvinnoförnedrande företag och företeelser och uppmanar till bojkott och motstånd, bl.a. mot företag med försäljningsknepet "sälj grej med tjej". Coola citat och tips om läsvärda saker är också något som frekvent dyker upp och lyser upp min pensionäriga tillvaro.
 
@heteronormen
De upplyser om något som vi sällan tänker på: heteronormen i vårt samhälle. Bilder med exempel ur filmer och serier, citat och roliga, uppmanande bilder! 
Alla är inte straight och i ett samhälle där vi vill bejaka det måste vi visa att alla är accepterade och en del av samhället. Hur gör vi det när vi hela tiden utgår ifrån en viss människas verklighet, istället för allas?
 
Har du en smartphone?
Gött, då tycker jag att du ska ladda ner appen "Tjejsamlat", som är helt gratis.
Misstolka inte namnet, det är inte en app endast för tjejer, utan det är en app samlad med tips om böcker, filmer, serier och spel där tjejer får synas, mer än som ett kärleksintresse eller en biroll till den manliga huvudrollen.  
 
Kan du läsa? 
Gött, då ska du låna eller köpa boken "Egalias döttrar" som synliggör normer och kvinnoförtryck genom att byta plats på dem. Boken är helt enkelt baserad på saker som att män är hemma med barnen och oroar sig för att hitta en kvinna som kan försörja dem och människor heter kvinniskor. 
Läs den för att enkelt lägga märke till våra maktstrukturer och skratta eller gråta åt dem. 
 
Har du Facebook?
Gött, gilla då sidan "Supersnippan", som lägger upp massor av bra artiklar, tragiska och motiverande, och synliggör maktstrukturer i det "jämlika Sverige". De har en nystartad bokklubb för dig som gillar att läsa och diskutera och lägger upp massor av andra tips på saker att lyssna och titta på. De är även bäst för att de har länkat till min blogg! 
 
Gilla även "Asylstafetten 2013- från Malmö till Stockholm för en human flyktingpolitik", där du följer den underbara gruppen människor som valt att ta tag i främlingsfientlighetens Sverige och ropar slagord som "Ingen människa är illegal". De marscherar hela vägen från Malmö till Stockholm för att synliggöra och öppna upp till diskussion om dagens asylpolitik och de inhumana förhållandena för papperslösa i Sverige. Slut gärna upp och marschera med dem! Det är en jättevärd upplevelse. Även här länkas det till bra sidor och artiklar som tar upp ämnet. 
 
Tittar du på film?
Gött, se "Winters bone" med underbara Jennifer Lawrence i huvudrollen i sin, enligt mig, genombrottsprestation, som hon blev Oscarnominerad för. 
Filmen skildrar den amerikanska glesbygdens misär på ett verkligt och gripande sätt. Jennifer Lawrence spelar Ree, som tvingas ta hand om sin familj då mamman är i en djup depression och fadern är spårlöst försvunnen. Ree är övertygad om att hennes pappa  inte självmant skulle lämna familjen åt sitt öde och ger sig ut för att hitta sanningen. En relativt brutal, men därför också verklighetstrogen, film om en oerhört stark tjej som tvingas bli vuxen väldigt fort. 
 
Nu ska jag fortsätta läsa lite Khemiri och bada i mitt härliga sommarsvett.
En månad som vegan idag!
 
 
Kram.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0